fbpx

Børns søvnbehov

Søvn og søvnproblematikker er et at de hyppigste spørgsmål som sundhedsplejersken får i dagligdagen. 

Især i de første leveår har børn et stort søvnbehov, og utilstrækkelig søvn kan have negative konsekvenser for både vækst, immunforsvar og indlæringsevne.

Søvnbehovet kan variere fra barn til barn. Her finder du de generelle anbefalinger til dit barns søvn:

Søvn og søvnrutinen kan påvirkes hvis barnet er overstimuleret. Det er derfor vigtig at sørge for at barnet ikke stimuleres for længe af gangen og får nogle tiltrængte pauser i løbet af dagen. Ved stimuli forstås øjenkontakt og verbal kommunikation. 

Dette kan gøres ved at lade barnet ligge lidt for sig selv og udforske noget legetøj eller observere mor/far der laver noget praktisk i hjemmet. 

God søvn forudsætter at barnet har en rutinemæssig og rolig hverdag. At skabe daglige rutiner giver selv de helt små børn en forudsigelig hverdag og hermed en øget chance for at barnet får en god og stabil søvnrytme. 

Har du spørgsmål om søvn? Så sidder vores dygtige sundhedsplejesker klar hverdagsaftner og weekenden til at svare på dine spørgsmål.

Kontakt os

Vi står klar til at svare på dine spørgsmål. Du er altid velkommen til at kontakte os. Alle henvendelser vil blive besvaret hurtigst muligt.
    Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere